EVANGELISATIE

Romeinen 10:13-15

Want er staat in de Boeken: "Iedereen die de Heer aanbidt, zal worden gered."
14Maar hoe kunnen mensen de Heer aanbidden, als ze niet in Hem geloven? Hoe kunnen ze in Hem geloven, als ze nooit van Hem hebben gehoord? Hoe kunnen ze van Hem horen, als niemand hun over Hem heeft verteld? 15En hoe kan iemand over Hem vertellen, als hij niet wordt gestuurd? Er staat in de Boeken: "Wat is het heerlijk om de voetstappen te horen aankomen van iemand die goed nieuws komt brengen!" 

Ga je evangeliseren    en wil het niet alleen doen.

Hier paar mogelijkheden. Contact persoon  evangelisatie Jorg Besselse.

2 de week van elke maand    (Prayer Station) donderdag avond  19.00 uur van uit Leger des Heil

 4 of 5  de week van elke maand    ( Prayer Station ) zaterdag 10:30 uur overdag vanuit Leger des Heil.

HET EVANGELIE VAN JEZUS CHRISTUS 👑🕊️ 

Voor meer Info: Vult onderstaande formulier.

 

Tip: over evangelisatie:

Evangelisatie Tip #2 Besef dat niet jij hoeft te overtuigen maar Hij: Lees: Johannes 16:8-11. Er valt een last van je schouders af!

Evangelisatie Tip #3 Hoe of waar je dan ook evangeliseert, zorg dat zonde, oordeel, redding en achter Jezus aangaan centraal staat in je boodschap!

Evangelisatie Tip #4 Duw het evangelie niet door iemands strot. Ons doel is mensen een keuze te geven! Gedwongen liefde is geen liefde!

Evangelisatie Tip #5 Iedereen heeft een redder nodig, maar waarvan dienen we gered te worden? Leg duidelijk uit waarvoor Jezus stierf!

Evangelisatie Tip #6 Dé manier van evangeliseren bestaat niet. Maar je kunt je wel erg thuis vinden in 1 vd verschillende methodes!

Evangelisatie Tip #7 Wil het niet lukken met straatevangelisatie? Loop & let goed op, God is je dan aan het leiden naar de juiste persoon die wél luistert!

Evangelisatie Tip #8 Blijf niet te lang hangen bij mensen die enorm vage discussies aangaan zonder eind. De tegenstander van God wil je vertragen!

Evangelisatie Tip #9 Bid tijdens het evangeliseren continu voor leiding en wees scherp op afwijkingen in je omgeving. Het kan hemelse interventie zijn!

Evangelisatie Tip #10 Jezus zei tegen Zijn discpelen dat zij eerst kracht moesten ontvangen. Ga niet evangeliseren zonder gedoopt te zijn in de Geest!

Evangelisatie Tip #11 Als de bijbel zegt ‘gelegen of ongelegen’ wordt dat ook bedoelt als het voor jou en mij ongelegen is! Lees: 2 Timotheüs 4:2

Evangelisatie Tip #12 Evangeliseren bij Moslims: Zij kennen ook de 10 geboden en erkennen Mozes en Jezus als profeet! Maar zij kennen geen genade of liefdevolle God, vooral niet als Vader. Ismaël was vaderloos achtergelaten in de woestijn! Genesis 21:14-21

Evangelisatie Tip #13 Waar gebeurde in de bijbel de meeste wonderen en tekenen? Juist! Midden op straat! Streef altijd naar wonderen en tekenen op straat, God Die wil wel! Zorg dat je het gesprek kan afsluiten met gebed, het liefst voor een concreet wonder, maar het mag ook een nood zijn!

Evangelisatie Tip #14 Ga evangeliseren in tweetallen! Jezus zond ook Zijn discipelen in tweetallen uit! 3 of meer is intimiderend voor degene die je spreekt en alleen is zo alleen… Ook kun je samen elkaar ‘uitdagen’ en elkaar helpen de stap te nemen!

Evangelisatie Tip #15 Zon, sneeuw, wind, hagel of regen, God wil ALTIJD mensen redden! Mensen blijven ook staan in de regen & kou (afdakje is zo gevonden)!

Evangelisatie Tip #16 Probeer niet alles uit te leggen in je gesprekken. Je weet waarschijnlijk veel maar heus niet alles! Focus je op de belangrijkste dingen: zonde, oordeel, het kruis, de liefde van God, redding en discipel ! Hoe meer we eromheen vertellen, hoe onduidelijker het wordt. Als ze één ding moeten onthouden, wat zou dat dan zijn?

Evangelisatie tip #17 Dé manier van evangelisatie bestaat niet. Vind de manier die het beste bij jou past maar ga niet op de automatische piloot! Blijf altijd scherp en luister naar wat God wilt doen!

Evangelisatie tip #18 Evangeliseren met kerst? Beschuit met muisjes of warme chocolademelk uitdelen is een perfecte manier om een gesprek te beginnen! Ook speciale geboortekaartjes met daarin het evangelie verwerkt uitdelen werkt goed!

Evangelisatie tip #19 Stop met al die tijdrovende en zinloze discussies over hoe evangelisatie moet, wie zijn taak het eigenlijk is, de taakgroepen en commissies formeren… GA HET GEWOON DOEN!

Evangelisatie tip #20 Wees nooit geïntimideerd op straat, in het OV, op je werk… laat de keuze van het aanspreken nooit afhangen van iemands uiterlijk! Ook Schwarzeneggers hebben Jezus nodig!

Evangelisatie Tip #21 Het voordeel van reizen met de trein, het vliegtuig en de met de bus: je gesprekspartner zal niet spontaan opstaan en weglopen! Benut deze tijd dus goed en probeer iets van eeuwigheidswaarde te betekenen!

Evangelisatie tip #22 Wachten met evangeliseren totdat je ‘genoeg weet’ is zinloos. Je weet namelijk allang meer dan genoeg, anders was je zelf nooit gered!

Evangelisatie Tip #23 Jezus bracht het Koninkrijk op straat, in de huizen, op het werk, ja eigenlijk overal! Het is een levensstijl van woorden gecombineerd met kracht!

Evangelisatie Tip #24 Trek je niets aan van negatieve kritiek van andere christenen om je heen, altijd hebben ze commentaar of weten ze hoe je het in ieder geval NIET moet doen. Maar hoeveel mensen hebben zij überhaupt in hun hele leven tot de Heer mogen leiden…?

Evangelisatie Tip #25: Evangeliseren met Valentijnsdag? Probeer eens rozen uit te delen met daaraan de Vaders liefdesbrief! De openingszin voor een mooi gesprek kan dan zijn: “Ik mag u deze roos aanbieden namens Iemand die van u houdt!”.

Evangelisatie Tip #26 Bekijk voorbeeld gesprekken online of loop mee met mensen die meer ervaren zijn! Bekijk bijvoorbeeld deze clip om je te laten inspireren en geloof op te bouwen!

Evangelisatie tip #27 Mensen zitten niet te wachten op nog meer amusement, prachtige gelikte films, presentaties en gadgets. De wereld zit te wachten op echtheid, waarheid en vooral antwoorden op vragen! En die heb JIJ!

Evangelisatie Tip #28 Neem altijd traktaten mee! Op je werk, op straat, op school… Een dun boekje met de samenvatting van je verhaal + het adres van de dichtst bijgelegen  kerk is noodzakelijk! Je weet nooit hoe God het traktaat gebruikt.

Evangelisatie Tip #29 Het liefst bouw je een toegewijd team op die wekelijks gaat evangeliseren, maar elke christen is geroepen om te gaan! Wij hebben de bediening van de verzoening gekregen! Zie 2 Korintiërs 5:18

Evangelisatie Tip #30 Ga je voor het eerst op straat evangeliseren en sta je strak van de zenuwen? Loop dan mee met iemand die jou helpt, stimuleert en uitdaagt! Ga niet met iemand samen die het zelf ook niet ziet zitten, anders is het gevolg: urenlang zonder gesprekken rondlopen, gedemotiveerd thuis komen en niet voor herhaling vatbaar zijn!

Evangelisatie Tip #31 Het is bijna Goede Vrijdag! Gebruik dit en vraag of en wat mensen dan vieren. Vertel vervolgens over de daadwerkelijke betekenis! Zonde, oordeel, het kruis en genade!

Evangelisatie Tip #32 Morgen is het paasweekend voorbij! De perfecte gelegenheid om je collega’s, klasgenoten en buren te vragen: ‘Heb je Pasen nog gevierd? Weet je wat Pasen oorspronkelijk inhoud?’ en zo de diepte in te gaan! Dit komt maar een keer per jaar voor, dus grijp je kans!

Evangelisatie Tip #33 Ben je op het vliegveld op doorreis en moet je lang wachten? Ga bij een drukke gate zitten en hou mooie gesprekken! Hoe moet je beginnen? Vraag mensen waar ze heengaan!

Evangelisatie Tip #34 Het is bijna Koninginnedag! Een perfecte gelegenheid om een springkussen te plaatsen (uiteraard gratis entree) en spreek de ouders van de kids aan! Geef ze bijvoorbeeld een flyer met de tekst “De Koning der Koningen ontmoeten?” en bid voor ze!

Evangelisatie tip #35 Terwijl jij elke dag uitgebreid met iemand over koetjes en kalfjes praat, kun je beter een keer uitgebreid over Het Lam praten!

Evangelisatie tip #36 Als jij en ik die collega, die buurvrouw, die persoon in het OV of die klasgenoot nooit over Jezus vertellen, wie gaat het dan wel doen? Waar wacht je nog op? Je zou best wel eens maar één kans kunnen krijgen…

Evangelisatie tip #37 Wacht niet totdat de nazorg programma’s volledig op orde zijn. Ze zijn belangrijk en moeten goed zijn, maar ze zijn geen absolute voorwaarde om te gaan evangeliseren! Go for it!

Evangelisatie tip #38 Jezus geeft ons de opdracht dat we bekering en vergeving moeten prediken in Lukas 24:47. Waar is het misgegaan, waarom brengen we vaak alleen maar vergeving? Breng de volle waarheid!

Evangelisatie Tip #39 Ga je een evangelisatie of genezings dienst speciaal voor ongelovigen houden? Laat dan de aanbidding achterwege en huur een zaal midden in de stad! De aanbidding is voor ongelovigen ‘vreemd’ en voegt niets toe, ze kunnen (nog) niet instappen! De kerk zelf is te gekleurd gebied, een zaal is ‘neutraal gebied’ en verlaagt de drempel!

Evangelisatie Tip #40 Altijd handig voor gesprekken: zorg dat je je feiten kent met betrekking tot de evolutietheorie!

vangelisatie tip #41 Over Jezus praten op een verjaardag kan verrassend uitpakken. Het mooiste cadeau is namelijk gratis & verandert levens voor eeuwig!

Evangelisatie tip #42 Ga je op vakantie? Geef alle Nederlandse toeristen die je tegenkomt een Miljoen Euro biljet traktaat! Er is alle tijd voor een relaxed gesprek op vakantie en wat is er mooier dan op vakantie een tijd van bezinning!

Evangelisatie tip #43 Misleid de mensen niet, er is namelijk geen grijs gebied. Niet kiezen is helaas ook kiezen! Het is zwart of wit, recht of krom, hemel of hel! Wees duidelijk in wat je vertelt aan mensen, het kan hun laatste kans zijn…

Evangelisatie tip #44 Let op je non-verbale communicatie, deze is erg belangrijk. Voorkom dat je met je armen over elkaar gaat staan (gesloten houding) en om je heen gaat kijken (komt over als desinteresse). Blijf ook je gesprekspartner aankijken en vraag door!

Evangelisatie tip #45 Begin NU met de voorbereidingen voor de aankomende kerstdienst! De kerstdienst is DE ideale gelegenheid om niet-gelovigen het evangelie te vertellen! Zorg voor mooie glossy uitnodigingen, vuurkorven, glühwein, levende dieren en het meest belangrijk, een onversneden, onveranderd, recht-toe-recht-aan evangelie waarin zonde, oordeel, gerechtigheid, genade en redding centraal staat! Zorg dat mensen kunnen kiezen voor Koning Jezus!

Evangelisatie tip #46 Een gebrokene van hart heeft niet de wet nodig maar juist de genade… Lees Jakobus 4:6. Luister tijdens het evangeliseren naar de Heilige Geest wat jij op dat moment mag brengen!

Evangelisatie tip #47 Eenheid is belangrijk in het Lichaam. Als er geen eenheid is, zijn we veel tijd kwijt met interne zaken. Extern winnen is intern beginnen!

Evangelisatie tip #48 Kom je wel eens ouderen tegen die beschadigd of verbitterd zijn door de kerk? Vraag dan vergeving namens de christenen die dat toen hebben gedaan. Jij kunt de aanzet geven voor genezing op dat moment! Een krachtig middel om levens te veranderen!

Evangelisatie tip #49 Ga je tanken? Zorg dat je altijd een traktaat bij je hebt! Er is vaak geen tijd om een gesprek te voeren maar wel om te zaaien! Geef bijvoorbeeld een Miljoen Euro Biljet traktaat! Leuke reacties gegarandeerd!

Evangelisatie tip #50 De drempel van een kerk is voor een wildvreemde vaak erg groot. Maar niet als je vrienden of familie mee gaan. Nodig ze dus uit & neem ze mee! Schroom niet, het kan wel eens hun redding zijn!

Evangelisatie tip #51 Niets kan zo krachtig zelfrechtvaardigheid afbreken als de wet van God. Niets kan ons redden dan de rechtvaardigheid van Jezus!

Evangelisatie Tip #52 Schud christenen om je heen wakker met deze gave clip. Het draait tijdens kerst maar om een ding!

Evangelisatie Tip #53 Het is bijna valentijnsdag  Deel met valentijnsdag de onvoorwaardelijke Agape liefde van God uit! Neem bijvoorbeeld een bos rozen en geef een roos i.c.m. met “De Vaders liefdesbrief” de liefde van God moet gedeeld worden en welke tijd leent zich hier nu beter voor dan Valentijnsdag?

Evangelisatie Tip #54 Tel eens na een dag evangeliseren het totaal aantal gesproken mensen. Wees verbaasd en besef dan eens ‘wat als ik thuis ben gebleven vandaag’… Wees bemoedigd!

Evangelisatie Tip #55 Vraag eens aan de kapper hoeveel haar een gemiddeld persoon heeft. Vertel vervolgens dat God al je haren heeft geteld (Matteus 10:30). Hij moet dus wel heel erg gek op je zijn!

Evangelisatie tip #56 Whatsapp, Twitter of Facebook bijgevoegd “Jezus vindt jou leuk” kaartje! Reacties gegarandeerd! pic.twitter.com/l8NJSFzqT4

Evangelisatie tip #57 De zomer is aangebroken! Doe met evangeliseren de zonnebril af (schept een afstand en is een blokkade voor openheid) en spray even wat deo op. Gratis flesjes water uitdelen i.c.m. het miljoen euro biljet werkt super op deze dagen!

Evangelisatie tip #58 Je hoeft niet de hele bijbel uit je hoofd te kennen, theologie gestudeerd te hebben, er ‘klaar voor te zijn’ of perfect te zijn om te gaan evangeliseren. Als dat de vereiste waren dan vielen de discipelen bij voorbaat al af! Ga ervoor, jij kunt de wereld veranderen!

Evangelisatie tip #59 Een bruiloft is een perfecte gelegenheid om over Jezus te praten. De simpele vraag “Hoe vond je de kerkdienst?” geeft je direct een opening! Pols even waar iemand staat en loos hem/haar door ‘de ultieme test’ heen (erismeer.com). Vraag aan de Heer wie je allemaal mag spreken op die dag!

Evangelisatie Tip #60 Deel via social media en whatsapp prikkelende evangelisatie websites of filmpjes. Het is laagdrempelig om te bekijken voor de doelgroep en ze voelen zich ‘veilig’ om het zelf rustig te bekijken. Er moet echter altijd iemand dé vraag stellen, dus het vervangt een persoonlijk gesprek nooit!

Evangelisatie Tip #61 Wees bemoedigd, de woorden die je zaait keren niet ledig terug, het doet waartoe Hij het zend! Jesaja 55:11

Evangelisatie Tip #62 Heeft straatevangelisatie zin? Naast het feit dat Jezus veel op straat was, lezen we in handelingen 17:17 ook dat Paulus vaak op de markt het evangelie verkondigde. Gesprekken moeilijk? Volg een training en geef altijd een traktaat. God doet de rest!

Evangelisatie tip #63 Wees niet verbitterd over je slechte ervaring van gister, waardoor je de kansen en mogelijkheden mist van vandaag!

Evangelisatie tip #64 Wees bemoedigd. Jouw gesprek in de trein, op het werk, in de bus, in de supermarkt, op straat en in de klas kan wel eens het verschil maken voor de eeuwigheid! Laat je nooit wijs maken dat wat jij doet geen verschil uitmaakt of geen betekenis heeft. In het speciaal van je eigen mede christenen die zelf geen vinger uitsteken maar er alleen mee zwaaien!

Evangelisatie tip #65 Pasen bied tal van mogelijkheden! Neem een chocolade-ei mee en leg uit dat een kip 2x geboren moet worden. Eenmaal als ei en eenmaal als kuiken! Mensen dienen ook tweemaal geboren te worden, lichamelijk en geestelijk! Dat kan alleen via onze Redder Jezus Christus!

Evangelisatie tip #66 Maak een groot bord voor op straat en zet daarop’: “Hemelvaartsdag, vaart u uiteindelijk ook naar de hemel? Doe de test en win een gratis trip naar de hemel!”

Evangelisatie tip #67 Vraag aan God welke Bijbeltekst je mag doorgeven. Schrijf deze op en vraag vervolgens naar wie je deze mag opsturen via de post! Stop nog een traktaat in de envelop en verras iemand met de woorden “Ik moest aan je denken en ik denk dat God iets tegen je wilt zeggen.” Leuk, origineel en verrassend!

Evangelisatie tip #68 Hoe laat je een vuur uitgaan? Eenvoudig, doe helemaal niets. Wil je je hart brandende houden voor evangelisatie en de verlorene te bereiken met het geweldige reddende, bevrijdende, genezende en alles herstellende nieuws van Jezus? Ga het dan doen.

Evangelisatie tip #69 Buiten evangeliseren met winterkou? Thermo ondergoed, trainingspak onder je kleren, dubbele sokken en een extra trui helpen om warm te blijven!

Evangelisatie tip #70 Gebrek aan vrijmoedigheid? Vrijmoedigheid vloeit voort uit het samenzijn met Jezus (Handelingen 4:13) – Neem dus tijd om samen met Jezus te zijn en ‘parrèsia’ = ‘alles zeggen wat iemand op/ in het hart heeft’ komt daaruit voort